• Ελληνικά
  • English
Εσύ στην Ευρώπη

Εσύ στην Ευρώπη

Το “You in Europe” είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, που εδρεύει στη Βόρειο Ελλάδα.

Σε πρώτη ανάγνωση…
Γιατί στην ουσία, το “You in Europe” είναι ένας χώρος ιδεών, ένα πολυδιάστατο κοινωνικό σώμα, που απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν τη δια βίου μάθηση.

Εν τέλει, το “You in Europe” είναι η τελική μορφή ενός κοινού οράματος: πως ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνία, με πρόσφορο τρόπο, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή μέσω της ανάπτυξης σε προσωπικό επίπεδο.

Και τι κάνουμε εμείς γι’ αυτό;

Τίποτε περισσότερο από αυτό που πραγματικά αγαπάμε να κάνουμε: να δημιουργούμε προγράμματα που απευθύνονται σε όλους, τα οποία μέσα από τη μη τυπική εκπαίδευση, δίνουν στον καθένα ξεχωριστά την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι, μέσα από τα μονοπάτια της αλληλεγγύης, της ενότητας και της δημιουργικής συμμετοχής.

Έτσι, κινητροδοτούμε νέους, ενήλικες, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στηρίζουμε άτομα με ειδικές δεξιότητες ή περιορισμένες δυνατότητες να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και να ενσωματωθούν αρμονικά στην κοινωνία, ενθαρρύνουμε την εθελοντική συμμετοχή ως μέσο απόκτησης γνώσεων και δεξιοτήτων, συνεισφέροντας παράλληλα σε κοινωνικό επίπεδο.

Συνοπτικά, οι δράσεις του “You in Europe” αφορούν:

  • Ανταλλαγές Νέων, Εκπαιδευτικά σεμινάρια, Ευκαιρίες Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας για Νέους 18-30 ετών μέσω του Προγράμματος Erasmus+
  • Προγράμματα, σεμινάρια και δράσεις για πρακτική επιμόρφωση ενηλίκων
  • Προγράμματα, σεμινάρια και δράσεις για επαγγελματική κατάρτιση
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
youineurope@gmail.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Σταυρούλα Παγώνα
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2373024577
Τηλέφωνο Κινητό: 
6937240180
Διεύθυνση: 
Περιοχή Παναγιάς Κορυφινής / Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.