• Ελληνικά
  • English
Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.)

Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.)

Η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης με έδρα την Καλαμάτα. Στόχος της είναι να προσφέρει ευκαιρίες προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης στους νέους της τοπικής κοινωνίας, μέσα από κοινωνικό-μορφωτικές δραστηριότητες και τη μη τυπική μάθηση.  Η βασική ομάδα στόχος του είναι νέες/οι ηλικίας 15 έως 35 και άτομα που απασχολούνται στο χώρο της νεολαίας (youthworkers, αρχηγοί ομάδων νέων, μέντορες, και εκπαιδευτές). Παρόλα αυτά, ο οργανισμός υλοποιεί δράσεις και για τα άτομα της τοπικής κοινωνίας, γενικότερα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όραμά του οργανισμού είναι να δώσει κίνητρα στις νέες και στους νέους για να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να γίνουν πιο ενεργοί πολίτες. Αποστολή του είναι να παρέχει εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ευκαιρίες σε νέους και άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας. Επιπλέον, επιδιώκει την καταπολέμηση των διακρίσεων, ενισχύοντας της διαπολιτισμική και κοινωνική ανάπτυξη, και προωθώντας την κοινωνική ενσωμάτωση και ισότητα, ιδιαίτερα για τη νεολαία. Σε οργανωτικό επίπεδο, προωθεί τη συνεργασία μεταξύ τοπικών, περιφερειακών και διεθνών οργανισμών και δημόσιων φορέων.

Παράλληλα, επιδιώκει την αναγνώριση του youthwork(διοργάνωση κοινωνικό-μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους) στην Ελλάδα και την δημιουργία ανεξάρτητων δομών για τη νεολαία.

Από την ίδρυσή της το 2008, η Κ.Α.ΝΕ κατάφερε να δημιουργήσει 2 επιτυχείς δομές νεολαίας:

- το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, το οποίο ήδη έχει τη δυνατότητα να προσφέρει 54 εργαστήρια σε 850 νέες και νέους, από τους συνολικά 3500 που είναι εγγεγραμμένες/οι ως μέλη, και να συμπεριλάβει στις δραστηριότητές του περισσότερες/ους από 4500 νέες/ους της περιοχής. Το κεντρικό του επίτευγμα είναι η ενσωμάτωση στις δραστηριότητές του μεταναστών και ντόπιων νέων με λιγότερες ευκαιρίες.

- το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, το οποίο αποσκοπεί να προσφέρει ευκαιρίες στη νεολαία να εκφραστεί μέσα από τέχνες του δρόμου, με απώτερο στόχο να ενισχύσει την κοινωνική ένταξη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, φιλοξενώντας πάνω από 10.000 επισκέπτες και καλλιτέχνες στις 3 του ημέρες.

 

 

Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@ngokane.org
Άτομο Επικοινωνίας: 
Φιλάρετος Βούρκος
Τηλέφωνο Σταθερό: 
0030 2721110740
Τηλέφωνο Κινητό: 
0030 6977482806
Διεύθυνση: 
Πλατεία Όθωνος 10, 24100, Καλαμάτα /

Find us on Facebook  Find us on YouTube    

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.