• Ελληνικά
  • English
Οικογένεια και παιδί

Οικογένεια και παιδί

 

 

Το Φιλανθρωπικό σωματείο «Οικογένεια και παιδί» Ιδρύθηκε το 2012 και έχει ως αποστολή την Κοινωνική Ευημερία. Ασχολείται με την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανέχειας, την άμβλυνση των ανισοτήτων σε εθνικό επίπεδο και παρέχει τις υπηρεσίες του σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά, ανεξαρτήτου θρησκευτικών, ιδεολογικών και άλλων πεποιθήσεων, επιδιώκοντας τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους. Επιπρόσθετα, το σωματείο στηρίζει και άλλες ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα Α.Μ.Ε.Α, οι εξαρτημένοι, οι μετανάστες, οι άστεγοι κτλ. Αυτό πραγματοποιείται μέσω των συνεργασιών που αναπτύσσει με άλλους φορείς καθώς και με τις εξωτερικές δράσεις που οργανώνει συστηματικά.

Οι δράσεις του «Οικογένεια και παιδί» επικεντρώνονται αρχικά στην κάλυψη των βασικών αναγκών επιβίωσης μιας οικογένειας. Αυτό επιτυγχάνετε μέσω της παροχής τροφίμων, γάλα, pampers, μαγειρεμένων φαγητών, πρωινών γευμάτων, ειδών ένδυσης - υπόδησης και άλλων χρηστικών ειδών. Στη συνέχεια επιδιώκει να ενδυναμώσει τους γονείς και να τους ενεργοποιήσει ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών και εργαστήρια εκμάθησης χειροποίητης τέχνης ώστε να εμπλουτίσει τα βιογραφικά τους. Ενώ ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει μια αίθουσα με υλικοτεχνικό εξοπλισμό ώστε να τους εκπαιδεύει στη δημιουργία βιογραφικών και την αποστολή τους μέσω διαδικτύου. Επιπρόσθετα διοργανώνει σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού όπου ενημερώνει τους γονείς για προγράμματα επιδοτούμενα, για επαγγέλματα καθώς και για τις προϋποθέσεις τους. Παράλληλα, το σωματείο αναγνωρίζει ότι η κρίση που βιώνει η κοινωνία μας επηρεάζει άμεσα την ψυχική διάθεση των γονέων, η οποία με τη σειρά της διαταράσσει την οικογενειακή ηρεμία. Έτσι μεριμνεί για την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη μέσω των συνεδριών συμβουλευτικής γονέων, προκειμένου να μπορούν να διαχειρίζονται τις δυσκολίες που συναντούν χωρίς το άγχος να αντικατοπτρίζεται στα παιδιά τους.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παρέχουμε στήριξη στους ανθρώπους ανεξαρτήτου θρησκείας και καταγωγής. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του φορέα μας πάνω από 400 οικογένειες ζήτησαν βοήθεια και τους στηρίξαμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ενώ στο τέλος του τρίτου έτους καταφέραμε να βοηθήσουμε πάνω από 1000 οικογένειες.

 

Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@oikogeneiakaipaidi.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Δώρα Χριστοφορίδου
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2310502900
Τηλέφωνο Κινητό: 
6982024375
Διεύθυνση: 
Ίωνος Δραγούμη 46 54631 Θεσσαλονίκη

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.