• Ελληνικά
  • English
ΠΡΑΞΙΣ Σερρών

ΠΡΑΞΙΣ Σερρών

Η Πολιτιστική Εταιρεία «ΠΡΑΞΙΣ» είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που, με έδρα τις Σέρρες και παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, δραστηριοποιείται από το 1995 σε όλους τους τομείς που αγγίζουν τη Νεολαία με στόχο να προσφέρει  ευκαιρίες σε όλους τους νέους  καλώντας τους να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και τις δυνατότητες τους εφαρμόζοντας πολιτικές Συμμετοχής, Συνεργασίας, Πράξης και Δράσης. Η ΠΡΑΞΙΣ είναι μια από πρώτες οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα σε προγράμματα εθελοντισμού Νέων- EVS.

Οι δράσεις της ΠΡΑΞΙΣ επικεντρώνονται σε ηλεκτρονικές και ραδιοφωνικές καμπάνιες με εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, με την δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας & blogs, και μηνύματα ευαισθητοποίησης κοινής γνώμης. Η ΠΡΑΞΙΣ είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.Σ.Υ.Ν.). Σήμερα είναι μέλος και συνεργάζεται με πολλά ευρωπαϊκά δίκτυα οργανώσεων για τους νέους καθώς και παγκόσμιους οργανισμούς (AVSO, UNESCO, UNEP, FARE).

Η ΠΡΑΞΙΣ έχει στείλει από το 1998 εκατοντάδες Έλληνες εθελοντές σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ διοργανώνει και συμμετέχει ευρωπαϊκά προγράμματα Νεανικών Ανταλλαγών. Τα τελευταία δυο χρόνια αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές τεχνολογίες (Internet, multimedia, social media) δημιουργεί ιστοσελίδες, blogs, FB, προκηρύσσει e-διαγωνισμούς για συγγραφή μυθιστορημάτων και σεναρίων και ταινίες. Τα ζητήματα της νεολαίας μέσα από τις νεανικές δυνατότητες για αξιοποίηση και ανάπτυξη ικανοτήτων είναι ένας ακόμη τομέας στο οποίον αναπτύσσεται η ΠΡΑΞΙΣ με ενημερωτικά σεμινάρια ανταλλαγές νέων, ανάπτυξη του εθελοντισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ΠΡΑΞΙΣ σε συνεργασία με τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας και τις υγιείς κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς ανέπτυξε ή συνεργάστηκε σε δράσεις με στόχο την προσέγγιση και την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων.

Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
praxis@praxisgreece.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Άννα Αλευρά
Τηλέφωνο Κινητό: 
6944263636
Διεύθυνση: 
Σελεύκου 8 62123 Σέρρες

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.