• Ελληνικά
  • English
Unesco Youth club Thessaloniki

Unesco Youth club Thessaloniki

Ο Όμιλος για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2004 μετά από έγκριση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Λειτουργεί ως μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση νεολαίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ το καταστατικό της είναι εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης είναι η προώθηση των αρχών και των ιδανικών της UNESCO, στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού, της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης, καθώς και η προσαρμογή τους στις ανάγκες και τις προτεραιότητες των νέων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας μέσα από τις οποίες διαμορφώνεται και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την διοργάνωση δράσεων.

Βάση των δραστηριοτήτων είναι ο εθελοντισμός, η έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης για μια κοινή συλλογικότητα μέσα στην οποία γίνεται σεβαστή η ατομικότητα και η διαφορετικότητα ώστε να προωθηθεί η ευημερία και η πρόοδος του συνόλου. Ο Όμιλος UNESCO Νέων βασίζεται στην κλασσική ιδέα της κοινωνίας των πολιτών την οποία και επιθυμεί να συνδράμει και να αναγάγει σε κεντρικό παράγοντα άσκησης επιρροής στην λήψη αποφάσεων.

Ο Όμιλος έχει ένα μεγάλο δίκτυο από εθελοντές, υποστηρικτές και μέλη και συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν τη νεολαία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

- Υλοποιεί δράσεις, όπως συνέδρια, εκδηλώσεις, ημερίδες και εθελοντικές πρωτοβουλίες κινητοποίησης, για νέους, σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, στα προγράμματα ανταλλαγής νέων που συμμετέχουμε, παίρνουν μέρος νέοι από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, η δράση μας μέσω των προγραμμάτων διαπεριφερειακής συνεργασίας που υλοποιούμε ξεπερνά τα σύνορα και επεκτείνεται σε όλα τα Βαλκάνια.
- Αναπτύσσει καλές πρακτικές για την προαγωγή του διαπολιτισμικού διαλόγου με τα γειτονικά κράτη, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή και συνεργασία των νέων.
- Συμμετέχει ως εταίρος σε προγράμματα «Erasmus+» και INTERREG.
- Είναι μέλος σε διάφορα εθνικά και διεθνή δίκτυα συνεργασίας, όπως: το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, το Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, του Ευρωπαϊκό Δίκτυο «YouthNET» και το Ελληνικό Δίκτυο του Anna Lind Foundation.
- Αποτέλεσε τον επίσημο φορέα προώθησης του Διεθνούς Έτους Νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (Αύγουστος 2010 – Ιούλιος 2011).
- Eίναι μέλος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη (Hellenic Platform for Development)
- Από το 2012 εκπροσωπεί την Ελλάδα στη διεθνή οργάνωση Great Silk Way – International Youth Organization.

Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@unescoyouth.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Στέφανος Κατσούλης
Τηλέφωνο Κινητό: 
6976840812
Διεύθυνση: 
Πτολεμαίων 29 Α, Θεσσαλονίκη.

Find us on Facebook

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.