Η ετήσια εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2023!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εθνική συνάντηση. Ο χρόνος που διέθεσαν, οι προβληματισμοί που έθεσαν, οι ιδέες και οι προτάσεις που εξέφρασαν, είναι πολύτιμα για έμας.
Δυστυχώς, αυτή η εθνική συνάντηση έγινε σε ένα βαρύ κλίμα, καθώς πραγματοποιήθηκε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, λίγες μέρες μετά τον άδικο χαμό τουλάχιστον 57 ανθρώπων, στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουμε τον πόνο, την θλίψη και την οργή μας. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και τους επιζήσαντες της τραγωδίας και ευχόμαστε από καρδιάς ο χρόνος να απαλύνει της ψυχικές και σωματικές πληγές τους.
Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε όλοι να βάλουμε στην άκρη για λίγο τα συναισθήματά μας και να επικεντρωθούμε στον σκοπό που είχε η συνάντηση. Όπως μας επισήμαναν και οι συμμετέχοντες, και καταλάβαμε και οι ίδιοι, ήταν η πιο ουσιαστική σε διάλογο εθνική συνάντηση που είχαμε. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μας πουν πώς βλέπουν το δίκτυο και το Ίδρυμα, να εκφράσουν τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους. Συζητήσαμε για τα εσωτερικά ζητήματα του δικτύου, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, την εφαρμογή του νέου μοντέλου δυναμικής διακυβέρνησης, ενώ παρουσιάστηκαν και κάποιες καλές πρακτικές του ελληνικού δικτύου και των μελών.