• Ελληνικά
  • English
Ψηφίστε την καλύτερη φωτογραφία!

Ψηφίστε την καλύτερη φωτογραφία!

Ψηφίστε την καλύτερη φωτογραφία!

Το ελληνικό δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh διοργανώνει έναν Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που έχει στόχο να δείξει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κόσμος τον τελευταίο χρόνο, η αγάπη και η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο δεν έχουν εκλείψει.

Οι συμμετέχοντες καλέστηκαν να μας αποστείλουν από μία φωτογραφία που αποτυπώνει τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τον ανθρωπισμό.

Η επιτροπή επέλεξε τις 9 καλύτερες από τις οποίες μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας! 

Οι τρεις πρώτοι σε ψήφους συμμετέχοντες, περνούν στην τελική φάση και θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Ρόδο τον Μάιο και να παρευρεθούν στην Ετήσια Εθνική Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh. Το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων καλύπτεται από τη διοργάνωση, με κάθε επιφύλαξη για την πορεία την πανδημίας και την πραγματοποίηση της Συνάντησης.  Κατά τη διάρκεια της εθνικής συνάντησης θα βραβευτεί η καλύτερη φωτογραφία με βάση την ψήφο του κοινού.

Σε περίπτωση που το ταξίδι στη Ρόδο δεν πραγματοποιηθεί, οι νικητές θα επιλέξουν φωτογραφικά είδη & αξεσουάρ αξίας 250 ευρώ για τον πρώτο, 150 ευρώ για τον δεύτερο και 100 ευρώ για τον τρίτο και το δίκτυο θα προχωρήσει στην αγορά τους. 

 

*Δείτε τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση εδώ και ψηφίστε εδώ!*

 

Maya Muse - Η αίσθηση της συντροφιάς που δημιουργούν τα ανοιχτά παράθυρα

Θεσσαλονίκη, 07/03/2021

Όταν ξυπνάω τα πρωινά της πανδημίας έχω την ανάγκη για ελπίδα, συντροφιά και αισιοδοξία. Αυτή την αίσθηση την αντλώ από τα ανοιχτά παράθυρα του αστικού τοπίου που βλέπω από το παράθυρό μου. Και έτσι ξέρω πώς δεν είμαι μόνη.

 

Δαμκαλή Βιλελμίνη - Είμαστε ένα θαύμα

Σαμοθράκη, 10/08/2020

Η φωτογραφία τραβήχτηκε ένα απόγευμα στο δημοτικό κάμπινγκ της Σαμοθράκης μετά από μια συνέλευση των θαμώνων για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Είδα δυο άτομα να γνωρίζονται μετά το πέρας της συνέλευσης. Το μάτι μου ασυναίσθητα τους ακολούθησε, πέρασαν μαζί τον φράχτη και ο ένας έδειχνε στον άλλο το βουνό που έστεκε θεόρατο πίσω μας. Αμέσως σκέφτηκα πως από μια συνέλευση αλληλεγγύης, γεννιόταν μια πιθανή αγάπη και την απαθανάτισα για να μου θυμίζει πως σε αυτόν τον κόσμο ο ένας για τον άλλο είμαστε ένα θαύμα που συμβαίνει σε ανύποπτο χρόνο, και όσο υπάρχει αυτό το θαύμα θα υπάρχει και η ανθρωπιά στη γη. Περνάμε δύσκολα και θα συνεχίσουμε να περνάμε δύσκολα όμως η αγάπη, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη θα συνεχίσουν να ανθίζουν μέσα στα δύσκολα, σαν ένα θαύμα

 

Αθανάσιος Δήμου- The fire watcher....O Παρατηρητής της Φωτιάς

The fire watcher....O Παρατηρητής της Φωτιάς

Παρατηρητήριο Υμηττός, 18/05/2020

Εν μέσω μικρού διαλείμματος της 1ης καραντίνας, σε άνοδο προς τα μονοπάτια του Υμηττού, συνάντησα τον Παρατηρητή της Φωτιάς...στεκόταν στο πόστο του όπως και κάθε μέρα χωρίς διακοπή και μέσω καραντίνας, πραγματοποιώντας το μεγαλειώδες ανθρωπιστικό του έργο με κουράγιο και υπομονή!!!!

 

Αντιγόνη Καρνεσιώτη - Όταν η Πόλη Κοιμάται, Φως Μοιράζεται στα πιο Σκοτεινά Σοκάκια

Αθήνα, 18/03/2021

Για πολλά συναπτά έτη, κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ, ο Πλησίον βγαίνει και μοιράζει φαγητό στους συνανθρώπους μας σε γειτονιές, στέκια και καβάντζες στο κέντρο της Αθήνας. Ο Πλησίον απαρτίζεται από μια αλληλέγγυα παρέα που πέρα από το μοίρασμα φαγητού, μοιράζεται δυνατούς, χρόνιους δεσμούς φιλίας με τους ανθρώπους στο δρόμο. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, έχουμε αναγκαστεί, κι εμείς αλλά και οι φίλοι μας στο δρόμο, να τα λέμε διαφορετικά. Όμως δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Ακόμα και αν οι κοινωνικές σχέσεις έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά, εμείς είμαστε εκεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ να ψάχνουμε τους φίλους μας σε σοκάκια να τους δώσουμε ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να ανταλλάξουμε μια κουβέντα και πάνω απ' όλα να βρούμε τη ζεστασιά στην παρέα του Πλησίον.

 

Νικόλαος Κελεμουρίδης - Όταν το "πλάι σου για πάντα" είχε νόημα...

 

Θεσσαλονίκη, 03/03/2021

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κάθε πρωί με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη περπατάει υποβασταζόμενο την παραλία της Θεσσαλονίκης. Ντυμένοι ζεστά στις κρύες μέρες, με ομπλρέλα κάτω από την οποία χωρούν και οι δύο τις ημέρες που βρέχει και με καπέλο τις ημέρες με ήλιο, αυτό το δείγμα παντοτινής αγάπης και προσήλωσης κάνει την πρωινή του βόλτα, όπως μαζί κάνουν βόλτα στην ίδια την ζωή...

 

Ευθύμιος Κουρτίδης - Love vs covid

 

Θεσσαλονίκη, Άνω Πόλη, 01/11/2020

Δύο νέοι σε έναν ρομαντικό περίπατο, κατεβάζουν τις μάσκες για να φιληθούν. Ο έρωτας πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Η ζωή δεν σταματά.

 

Χρήστος Μαγουλάς - «Χείρα Βοηθείας»

 Ερημική Πλατεία της Αθήνας, Φεβρουάριος 2021

Στις αρχές του 2021, σε μια ερημική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας -εν μέσω ενός αυστηρού lockdown και μιας καλπάζουσας πανδημίας- ένας ηλικιωμένος άνθρωπος αποδεικνύει (με έναν συγκινητικό τρόπο) ότι η πατρική αγάπη είναι αστείρευτη και ότι η υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα στο παιδί του πάντα, δεν είναι απλά μεγάλα λόγια.

 

Βασιλική Λιόλιου - Η ελπίδα είναι εκεί έξω

Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 2020

Δύο αρκουδάκια κοιτάζουν από το παράθυρο της "Οδού Ελπίδας". Κοιτώντας τη ζωή να περνάει από μέσα και την ελπίδα γεννιέται εκεί έξω. 

 

Σταυρούλα Συγκούνα - Μετακίνηση 6- Μάσκα με μύτη έξω

Ιωάννινα, 22/01/2021

Σχεδόν κάθε μέρα περνάω από εκείνο το σημείο. Γειτονιά. Στάθηκα μια μέρα και κοιτούσα την κοπέλα στον τοίχο. Τα κηδειόχαρτα έχουν καλύψει το στόμα της. Μιλιά... Καθημερινά οι περαστικοί κοντοστέκονται να δουν ποιος έφυγε. Και αυτή; Αμίλητη. Με μια μάσκα και την μύτη απέξω.

 

Και οι οκτώ φωτογραφίες θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν σε πολιτιστικό χώρο της Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν και σε άλλες περιοδικές εκθέσεις.

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού "Solidart"
14 Σεπ 2021

Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 βραβεύσαμε στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο τους τρεις φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας "Solidart". Tα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού, με τη συμμετοχή περίπου χιλίων ατόμων ως εξής: 

 

Εισαγωγή στη Σοσιοκρατία | Μία μέθοδος αποδοτικών συναντήσεων και λήψης αποφάσεων με συναίνεση
21 Ιουν 2021

Σε ποιες καταστάσεις οι Οργανώσεις/ εταιρείες / συνεταιρισμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Σοσιοκρατία;

Tips and Hints for a proper digital identity for a CVO
20 Ιουν 2021

 

Tips and Hints for a proper digital identity for a CVO

 

Το WELCOMMON HOSTEL η καλύτερη δράση της χρονιάς!
15 Ιαν 2021

 

Η ψηφοφορία για την καλύτερη δράση της χρονιάς ολοκληρώθηκε και ανέδειξει στην πρώτη θέση το WELCOMMON HOSTEL: we offer accommodation and education for refugees in Athens during COVID-19 του φορέα "Άνεμος Ανανέωσης" με ποσοστό 27,1%!

Ψηφίστε την καλύτερη δράση της χρονιάς!
04 Ιαν 2021

Το Ελληνικό Δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh βραβεύει την καλύτερη δράση μεταξύ των μελών του για την περίοδο 2019-2020!

Biennale Habitat 2020-2022: “Human Values and Human Thinking in the Mediterranean - Reflecting on changes : emerging issues and new horizons”
07 Ιουλ 2020

Biennale Habitat 2020-2022 - third international webinar - 16th July at 15.00 (CEST) “Human Values and Human Thinking in the Mediterranean - Reflecting on changes : emerging issues and new horizons”

Newsletter - Ιούλιος 2020
03 Ιουλ 2020

Βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το Newsletter του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh για τον μήνα Ιούλιο! 

 

Newsletter - Ιούλιος 2020

Λογοτεχνικός διαγωνισμός για νέους "A sea of Words 2020"
19 Μαρ 2020

 

Για μια ακόμη χρονία το ΙΕΜed και το Ίδρυμα Anna Lindh διοργανώνουν τον λογοτεχνικό διαγωνισμό νεολαίας "A sea of Words 2020". 

Annual Heads of Network Meeting
01 Νοε 2019

 

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των επικεφαλής των εθνικών δικτύων των χωρών μελών του Ιδρύματος Anna Lindh! 

The Athens’s Debate
16 Ιουλ 2019

The Greek National Network has been active in the month of May, by hosting activities but also opening a new space for outreach and action. In that respect, in the mids of it hosted a debate and a meeting of the members of ALF in Athens.

Στο γραφείο του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης
16 Ιουλ 2019

Το pre-Forum  του Forum του 2020, θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη!

Euromed Women's Forum - Jordan
03 Ιουν 2019

Το ίδρυμα Anna Lindh διοργανώνει στις 11-12 Σεπτεμβρίου 2019 το Euromed Women for Dialogue Forum.

06 Μάιος 2019

Το Ίδρυμα AnnaLindh και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (EuropeDirect ΕΛΙΑΜΕΠ), σε συνεργασία με το ελληνικό δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh, και τη Λέσχη debating της Νομικής Σχολής Αθηνών, θα παρουσιάσουν το υποστηριζόμενο από τη

20 Μαρ 2019

Όπως γίνεται τα τελευταία 12 χρόνια, ο ισπανικός οργανισμός European Institute of the Mediterranean (IEMed) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Anna Lindh Foundation ανακοίνωσε την έναρξη του διαγωνισμού συγγραφής "A SEA OF WORDS".

09 Ιουν 2017

Το τριήμερο 12-14/05/2017 πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο η εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του ιδρύματος Anna Lindh. Στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί φορείς του εθνικού δικτύου.

24 Απρ 2017

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις 48 συμμετοχές για τον διαγωνισμό φωτογραφίας “50 Sides of Greece”.

31 Μαρ 2017

Όπως γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια, ο ισπανικός οργανισμός European Institute of the Mediterranean (IEMed) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Anna Lindh Foundation ανακοίνωσε την έναρξη του διαγωνισμού συγγραφής "A SEA OF WORDS".

28 Μαρ 2017

Ο βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι μέσα από τη φωτογραφική τέχνη να παρουσιάσει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φύση της Ελλάδας, το περιβάλλον των αστικών κέντρων και της επαρχίας της χώρας, να αναδείξει διάφορες πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων, του ιδιωτικού και δημόσιου βίου τους, να

28 Φεβ 2017

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συναντηθούν εκπρόσωποι των φορέων/μελών του ελληνικού δικτύου.

18 Οκτ 2016

Το τριήμερο 23-25/09/2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εθνική συνάντηση του ελληνικού δικτύου του ιδρύματος Anna Lindh. Στη συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί φορείς του εθνικού δικτύου, καθώς και οι επικεφαλής του δικτύου της Βουλγαρίας.

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.