• Ελληνικά
  • English
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ

Το Μεσαιωνικό Ρόδο είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος, που ιδρύθηκε το 2005 για τη δημιουργία και οργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, στα πλαίσια του οποίου αναπαράγονται παραδόσεις, θρύλοι και η ιστορία της Μεσαιωνικής Ρόδου, μέσα από δρώμενα, εργαστήρια και παιχνίδια. Ως ο εμπνευστής φορέας αυτής της ιδέας, που δραστηριοποιείται με γνώμονα την προσφορά στον τόπο, το Μεσαιωνικό Ρόδο αναζήτησε τις ιστορικές πηγές και την τεχνογνωσία, για την υλοποίηση ενός εγχειρήματος που στηρίζεται στην εθελοντική δράση και επιδιώκει την, όσο το δυνατόν, πιστή αναπαράσταση μίας εποχής που άφησε το στίγμα της, μέσα από την πολιτιστική κληρονομιά.

Με την αξιοποίηση του μοναδικού σκηνικού της Μεσαιωνικής Πόλης, μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO, τα δρώμενα του Μεσαιωνικού Ρόδου ζωντανεύουν τη Βυζαντινή και Μεσαιωνική περίοδο της Ιστορίας του νησιού, ενώ η δράση του στρέφεται γύρω από το τρίπτυχο: Επιμόρφωση – Πολιτισμός – Πολιτιστικός Τουρισμός.

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου πραγματοποιείται στη Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο της Ρόδου και φέρει την πιστοποίηση EFFE 2019 - 2020 (Europe for Festivals, Festivals for Europe) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Φεστιβάλ Τέχνης, που τελεί υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου.

Πεδίο δράσης: 
Τέχνες και πολιτισμός
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@medievalfestival.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Άννα Αχιολά
Τηλέφωνο Κινητό: 
6972178603
Διεύθυνση: 
ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 2, 85100 ΡΟΔΟΣ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.