• Ελληνικά
  • English
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, Διαπολιτισμική-Περιβαλλοντική Οργάνωση προήλθε το 2014 από την σύμπτυξη των φορέων Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "Φιλοξενία" και Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας, οι οποίοι συνένωσαν την πολύχρονη εμπειρία τους, κυρίως στον διαπολιτισμικό και περιβαλλοντικό τομέα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των νέων και της κοινωνίας στους τομείς αυτούς.

Η Οργάνωση Υποστήριξης Νέων "Φιλοξενία" ιδρύθηκε τo 1995 και το 1997 λειτούργησε το πρώτο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων στην Ελλάδα, στην ορεινή αγροτική Κοινότητα του Κρυονερίου Κορινθίας. Στην εικοσάχρονη ιστορία της, υποδέχθηκε τον πρώτο νέο εθελοντή στην Ελλάδα το 1997, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ΝΕΟΛΑΙΑ” και συμμετείχε σε πληθώρα δράσεων, ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων επιμόρφωσης νέων και καταρτίσεων, μεταφοράς τεχνογνωσίας και υποστήριξης φορέων νεολαίας στην Ελλάδα, όπως το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας Κορινθίας και το Κέντρο Νέων Κορινθίας. Συμμετείχε επίσης ενεργά σε σημαντικά διεθνή δίκτυα οργανώσεων νέων (PLATFORM, ENYC, ECOCITIZENS, κλπ.).

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κορινθίας, ως δευτεροβάθμιος περιβαλλοντικός φορέας, ολοκλήρωσε της δεκαετή δράση της, με σπουδαίες παρεμβάσεις για οικολογικά ζητήματα και ιδιαίτερα για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και των ποταμιών της Κορινθίας, με ενεργή συμμετοχή και συνεργασία σε περιφερειακά, εθνικά και διεθνή δίκτυα οικολογικών οργανώσεων (ΑΛΚΥΩΝ, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, GREENPEACE).

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Τέχνες και πολιτισμός, Περιβάλλον
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός Τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
filoxenia@filox.org
Άτομο Επικοινωνίας: 
Πάνος Πούλος
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2742051084
Διεύθυνση: 
20200 ΚΡΥΟΝΕΡΙ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.