• Ελληνικά
  • English
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου, είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, αποτελούμενη από γυναίκες, με στόχο την οργανωμένη υλοποίηση προσπαθειών για την προστασία των δικαιωμάτων της Γυναίκας. Ο φορέας μας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά και την Κυβέρνηση, είναι εταίρος διαλόγου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων της Γυναίκας και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημοτικού Συμβουλίου Ισότητας στο Δήμο Ηρακλείου. Ακόμη, έχει συνάψει μνημόνια συνεργασίας με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης.
Ως οργανισμός που έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας, αποστολή του Συνδέσμου είναι η προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, σε κάθε επίπεδο, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών ανεξαρτήτου εθνικότητας και φυλής, στην καθημερινότητα της αλλά και σε θεσμικό επίπεδο. Επίσης, η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών όπου και όταν παραβιάζονται, καθώς και η προστασία και υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δίνοντας έμφαση στην γυναίκα και το παιδί. Σε πρακτικό επίπεδο, ο οργανισμός μας μέσα από το έργο του και τις δομές του, στοχεύει στην προστασία και υποστήριξη γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω κακοποίησης ή είναι θύματα κακοποίησης, βίας, ανισότητας ή διάκρισης σε κάθε επίπεδο.
Ακόμη, αποστολή μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την θέση και τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού στην κοινωνία και στο πλαίσιο αυτό οργανώνει πολλές και ποικίλες δράσεις ετησίως. Τέλος, ο φορέας μας είναι ενεργός εταίρος διαλόγου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων της Γυναίκας. Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την προστασία Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων αλλά και πιο συγκεκριμένα των γυναικών και παιδιών θυμάτων κακοποίησης. Στόχος μας είναι η εγκαθίδρυση και διεύρυνση συνεργασιών με άλλες ΜΚΟ και γυναικείες οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πεδίο δράσης: 
Παιδεία/Νεολαία, Ανθρώπινα δικαιώματα/Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική οργάνωση
Τομέας: 
Ιδιωτικός τομέας
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
info@kakopoiisi.gr
Άτομο Επικοινωνίας: 
Νικόλαος Σπετσίδης
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2810242121
Διεύθυνση: 
ΜΕΡΑΜΒΕΛΟΥ 56, 71212 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.