• Ελληνικά
  • English
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΟΛΑΡΙΩΝ-ΑΙΓΙΑΛΗΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΟΛΑΡΙΩΝ-ΑΙΓΙΑΛΗΣ, ΑΜΟΡΓΟΥ

Είναι ο πρώτος γυναικείος σύλλογος που ιδρύθηκε στην Αμοργό το 1994, με σκοπό την προώθηση και την αναβάθμιση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, τη διάδοση του πολιτισμού και της παράδοσης, τη διατήρηση του περιβάλλοντος, τη διάδοση και τη καλλιέργεια της φυσιολατρείας του τόπου, καθώς και τη κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων του.

Από τότε διοργανώνει διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως ο εορτασμός της Ημέρας της Μητέρας και της Ημέρας της Γυναίκας προβάλλοντας τη συμβολή της γυναίκας ως μητέρα, σύζυγο και εργαζόμενη που προσφέρει ισότιμα με τον άντρα στην κοινωνία.
Αποστέλλει δελτία τύπου σε τακτά διαστήματα σε όλα τα ΜΜΕ, προβάλλοντας τις διάφορες πολιτιστικές & λαογραφικές εκδηλώσεις της Αμοργού.
Διοργανώνει ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή και κοπή πίτας.
Συμβάλει σε εκστρατεία καθαρισμού παραλιών και μονοπατιών κατά τη διάρκεια του χρόνου και σε ιατρικά θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Αμοργού.
Έχει οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης σε όλα τα σχολεία του νησιού για την ανακύκλωση και έχει συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εβδομάδα ενέργειας με θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Από το 2003 πραγματοποιεί το Διεθνές Συνεδρίο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, με προσκεκλημένους δημοσιογράφους και διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας διεθνώς την ιστορία, τις παραδόσεις και τις πολιτιστικές δράσεις της Αμοργού και των Κυκλάδων γενικότερα. Με τα δημοσιεύματά τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας.
Εξέδωσε λεύκωμα και ντοκυμαντέρ με θέμα « Συναντώντας το Απέραντο γαλάζιο : Αμοργός – το Πορτρέτο ενός νησιού», που πήρε μέρος σε πολλά φεστιβάλ ταινιών τουριστικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό.
Από το 2009, οργανώνει το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού. Συμμετέχει σε διάφορα άλλα φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Προωθεί την μουσική κουλτούρα της Αμοργού με συναυλίες κλασικής μουσικής με κουαρτέτο ή οκτέτο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και με διάφορα άλλα σχήματα παραδοσιακής μουσικής.
Δημιούργησε χορευτικό συγκρότημα με παιδιά ηλικίας 6-15ετών και προμηθεύτηκε 12 γυναικείες και αντρικές στολές για το χορευτικό που διατίθενται προς χρήση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλο το νησί.
Κατά καιρούς διοργανώνει έκθεση βιβλίου και θεατρικές παραστάσεις.

Είναι μέλος του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού Anna Linds Foundation που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Συνεργάζεται με τους γυναικείους οργανισμούς των νησιών των Κυκλάδων ανταλλάσοντας λαογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας των Κυκλαδικών Γυναικείων Συλλόγων «Οι Κόρες των Κυκλάδων» που ολοκληρώθηκε το 2014. 

Πεδίο δράσης: 
Τέχνες και πολιτισμός, Περιβάλλον
Οργάνωση: 
Μη κερδοσκοπική Οργάνωση
Τομέας: 
Πολιτιστικός Σύλλογος
Ιστοσελίδα: 
E-mail: 
irene@aegialis.com
Άτομο Επικοινωνίας: 
Ειρήνη Γιαννακοπούλου
Τηλέφωνο Σταθερό: 
2285073393
Διεύθυνση: 
ΑΙΓΙΑΛΗ, 84008 ΑΜΟΡΓΟΣ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΕΛΛΑΔΑ

Υπόλοιπα Δίκτυα

NEWSLETTER

Newsletters

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε νέα για τις δραστηριότητες του οργανισμού μας και των δικτύων του.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίδρυμα Anna Lindh Ελληνικό Δίκτυο

Αλαμάνας 9, Άγιος Παύλος, Θεσσαλονίκη, 55438

+30 2310 215629

+30 2310 215629

info[a]alfhellas.gr

www.alfhellas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού είναι επικεφαλής και συντονιστής του Ελληνικού Εθνικού Δικτύου του Ευρω-Μεσογειακού Ιδρύματος Anna Lindh για τον Διάλογο μεταξύ των Πολιτισμών. Συν επικεφαλής του δικτύου είναι η αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», η οποία συνεργάζεται για την πραγμάτωση των στόχων του δικτύου.